Szakértő addiktológusok segítenek

Érzékeny vagyok az emberiség problémái iránt, ami valahol érhető is, elvégre világéletemben a társadalomtudományok érdekeltek. Empatikusnak is tartom magam, ami bár olykor meg tudja nehezíteni az életemet, alapvetően mégis örülök, hogy ilyen vagyok.

Nemrég másodkézből ismerhettem meg egy nagyon megbízható csapatot, szakmai team-et, akik hatékonyan lépnek fel az alkoholbetegség ellen. Igen, fontos ez a fogalom is, hogy betegség. Az addiktológusok mellett számos szakember dolgozik a Felépülőknél, köztük saját felépülési élménnyel rendelkezők is.

Amikor az alkoholbetegségre nem egy komplex problémaként tekintenek, az nehezen tudja meghozni a kívánt eredményt – a Felépülők profi csapata azonban pontosan tudja, hogy mennyire összetett dolog a függőség, és nem csak az alkoholfüggőt, de a környezetét is szeretettel várja például a program során megvalósuló nyitott családi napokra. A 4 hetes program keretein belül egy terápiás célokra alkalmas családi ház jellegű ingatlanban, nyugodt, vidéki körülmények között gyógyulhatnak a függők. A Minnesota-modell alappilléreire épülő módszer során az addiktológusok, addiktológiai konzultánsok és egyéb szakemberek végig kísérik a résztvevőket az első, gyakran legnehezebb lépéseken. Biztonságos környezetben, sorstársaikkal együtt gyógyulhatnak.

Noha nincsenek a környezetemben addiktológusok és én magam sem vagyok az, de abban biztos vagyok, hogy aki végigcsinál egy ilyen négy hetes programot, és utána is kitart, az igazán erős, és büszke lehet magára!