Pálinka árak az összetevők fényében

Az általában egyszeri lepárlással nyert gyümölcsös ital készítéséhez leginkább szilvát, körtét, almát, sárgabarackot, cseresznyét, birset vagy epret, ritkábban pedig diót használnak és gyakran dúsítják gyógynövényekkel, aszalt gyümölcsökkel, mézzel.

Az alkoholtartalma 37,5 és 86% között mozog, ami a pálinka árak egyik meghatározó tényezője. Ma az Európai Unióban a pálinka elnevezést kizárólag a Magyarországon termő gyümölcsökből és az itt termő gyógynövények hozzáadásával készült párlatoknak tartják fenn, amit itt kell lepárolni és palackozni. Íze, illata, színe nagyon különböző, nemcsak a választott gyümölcsöktől függően, hanem a lepárlási eljárás, valamint az összetevők is nagyban befolyásolják. Egyes pálinkák nagyon csípősek, mások finomak, mint a likőrök, megint mások pedig aromásak.

Az íz lágyítására gyakran használnak mézet. Az előállítás és érlelés módját tekintve is változatos fajtákat különböztetnek meg. Ismerje meg Ön is a remek pálinka árakat, amit az idrinks.hu webshop kínál a vásárlóknak!