Miből tevődik össze a webáruház készítés ára?

A webáruház egy virtuális üzlethelység, ahol néhány kattintással kiválasztjuk, majd kifizetjük a kívánt terméket vagy szolgáltatást, amit aztán házhoz is szállítanak. Manapság ez a legkényelmesebb vásárlási forma, hiszen ki sem kell lépnünk a lakásból. De mibe is kerül egy webáruház készítése és fenntartása?

webáruház készítés ár nem csupán a webáruház elkészítését jelenti, ennek vannak fontosabb összetevői is, amik jócskán megemelhetik a webáruház készítés árát. Ott van például a termékfeltöltés, minden webáruházat termékekkel kell feltölteni, ami időbe kerül. Egy kevésbé felhasználóbarát webáruházban akár hónapokig is eltarthat, mire 500 termék feltöltésre kerül.

Egy jól szervezettebb webáruházznál 500 termék feltöltése akár néhány nap alatt is elkészül.

Egy webáruház sok járulékos költséggel jár. Meg kell venni a tárhelyet és a domain regisztrációt, ami csak pár ezer forintba kerül. Azonban a webáruház üzemeltetése már nagy kihívás. A webáruház adminisztrációja nem könnyű feladat, ha annak tulajdonosa nem rendelkezik informatikai ismeretekkel. Ha minden aprósággal a webmesterhez kell fordulni, egyetlen hónapban nagyobb lesz a webáruház üzemeltetésének ára, mint annak elkészítésének költsége.