Az öntözőrendszer webáruház egyik legfőbb produktuma

Sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni a kertészek, ha egy adott kertépítési projekthez minden fontos tartozékot egy helyen tudnak megvásárolni. Egy jól felszerelt öntözőrendszer webáruház minden fontos termékkel rendelkezik, így alig pár kattintásra van szükség ahhoz, hogy a mester a lényeges produktumokhoz hozzá tudjon jutni.
Az esomester.hu shopban megvehetők az esőérzékelő is. Ahogy a neve is mutatja, olyan eszközről van szó, amik egyből leállítja a rendszert, ha esőt érzékel. Ennek köszönhetően elkerülhető a túlöntözés és a víz pazarlása. Az öntözőrendszer webáruház termékét a vezérlő automatikába kell bekötni, és ha esik az eső, vagy talán nedves idő van, a locsolórendszert inaktívan tarja ez az egyszerű készülék.

De hogyan is működik ez? Nos, a legtöbb tartozéknál szarvasbőr lapocskák vannak egymásra helyezve, amik az eső hatására megdagadnak és egy mikrokapcsolót nyomva tartva tiltják az öntözést. Ha pedig kiszáradnak a lapok, akkor a mikrokapcsoló kienged és a locsolás biztos, hogy beindul a következő öntözési időtől számítva.
Megvehetők a speciális, tányéros kialakítással bíró esőérzékelők is az öntözőrendszer webáruház oldalán. Ezek egy kis tálca segítségével gyűjtik össze az esővizet egy pontban, és annak a kiszáradásáig blokkolják az öntözést. A legtöbb modellt 3 és 30 milliméter csapadék mennyiségi tartomány reagálására lehet beállítani.

A locsoló rendszer mágnesszelepeinek fontossága

Egy kert több zónából épülhet fel és mindegyik csakis a mágnesszelepek segítségével tud működésbe lépni. A locsoló rendszer tartozékain lévő úgynevezett szolenoid jelet kap a vezérlő egységtől, aminek a hatására elektromágneses tér jön létre ebben, ami a rúgó ellenében felrántja a vasmagot és a szelep ezáltal megnyílik, szabad utat engedve a zónába beömlő víznek.
A kert zónái különféle locsoló elemekkel vannak ellátva a kialakítás függvényében. A locsoló rendszer szerves részét képezik a szórófejek, amik a beömlő víz hatására működésbe lépnek mindaddig, amíg a vezérlőbe beállított percszám le nem telik. Ha ez megtörtént, akkor a vezérlőegység megszakítja a jelet a mágnesszelep szolenoidjába.