A parapet klíma gyakorlatilag bárhova beszerelhető

Leginkább a tetőtérrel rendelkező épületeknél szokott gondot okozni a hagyományos split, azaz oldalfali vagy mennyezeti klímák elhelyezése. A parapet klíma jó opció a problémára, ugyanis ezek igen praktikusak, akár térdmagasságban is felszerelhetőek, de akár állhatnak a padlón is.

A korszerű parapet klíma termékcsaládban találhatóak olyan modellek, amelyek nemcsak hűteni, hanem fűteni is képesek, így télen-nyáron használhatóak. A klimaman.hu webáruházban számos modern hűtő-fűtő berendezés található ebben a kategóriában, elfogadható ár-érték arányban. Az ilyen kialakítású készülékek energiatakarékos üzemmódúak. A beszerelés módja és a parapet kivitel nem csökkenti a pozitív tulajdonságainak a halmazát.

Az extrákkal ellátott típusok bővelkednek olyan funkciókkal, mint amilyen az automatikus újraindítás, az időzítő, fűtés esetében a melegen indulás, a légszűrés és a szagtalanítás. A beszerelése egyszerű, de nem ajánlott házilag elvégezni, mert a parapet klíma installálása és garanciális beüzemelése is szakértő feladata.